Up! ​by An De Hoon

een stapje dichter naar geluk...

Wie was Dr. Edward Bach?

De Dr. Bach Remedies® werden ontdekt in de jaren dertig door de Engelse, klassiek geschoolde arts Dr. Edward Bach.

Al vanaf zeer jonge leeftijd werd hij gedreven door een zeer groot verlangen om mensen uit hun lijden te verlossen. Hij specialiseerde zich als jonge arts al snel in bacteriologie, immunologie, chirurgie en later ook homeopathie. Hij was de eerste arts die een vaccin ontwikkelde tegen disenterie en later ook de 7 nosoden. Nosoden zijn orale homeopatische vaccins, die tot de dag van vandaag nog steeds worden gebruikt.

Hij werkte dag en nacht...zijn licht ging nooit uit...

Ondanks een bloeiende praktijk in Londen, bevredigde de klassieke geneeskunde hem niet meer, omdat het zich enkel bezighield met de ziekte en haar symptomen, en niet met de zieke mens op zich. Hij merkte dat wanneer hij patiënten behandelde in functie van hun emoties, niet alleen hun ongelukkige gevoel verminderde, maar ook hun fysieke klachten verbeterden.

Al heel jong observeerde hij alle soorten lijden van mensen en ontdekte zo 38 emoties waar wij, als mens, mee geconfronteerd worden. Hij sloot zijn succesvolle praktijk in Londen en ging op zoek in de natuur. Hij was er vast van overtuigd daar de gepaste remedies te zullen vinden.

Zo ontwikkelde hij een wonderbaarlijke methode van 38 remedies met behulp van bloesems en bloemen van struiken, bomen en specifieke bloemsoorten. Elk van de remedies had een harmoniserend effect op elk van de specifieke emotie, waardoor niet alleen fysieke klacht verminderen, maar ook levenskwaliteit, bewustwording en persoonlijke groei worden vergroot.

Hij kon zijn grote droom realiseren: hij ontwikkelde een methode die voor iedereen toegankelijk en betaalbaar was en die kon dienen als een soort 'huisapotheek'.

De Dr. Bach Remedies® zijn onschadelijk, veilig, vrij verkrijgbaar, niet verslavend en kunnen zonder enig probleem gecombineerd worden met om het even welke geneeswijze of medicatie.

0