Up! ​by An De Hoon

een stapje dichter naar geluk...

Mijn naam is An De Hoon en waar zal ik beginnen?

Ik ben geboren en getogen in het Antwerpse en opgegroeid als oudste van 3 meisjes in een warm en hecht gezin. Ik ben een levensgenieter en lach zeer graag, maar net zoveel hou ik van diepgang in mijn leven. Ik kan mezelf wel als hooggevoelig beschouwen en voel me heel begaan met mensen, dieren, de natuur en ja toch eigenlijk ook wel heel de wereld... Als kind al, kon ik best vurige debatten voeren en meegesleept worden in de dagelijkse gebeurtenissen. In de loop der jaren, hoewel niet minder vurig, heb ik ontdekt dat, als ik écht de wereld wilde verbeteren, ik misschien maar al eens kon beginnen bij mezelf... Niet gemakkelijk, maar zeer de moeite!

Eén van mijn allermooiste persoonlijke ontdekkingen wil ik misschien eerst met jullie delen, en dat is dat alle moeilijke dingen in mijn leven, mijn wegwijzers bleken te zijn naar een groter geluksgevoel...

Grote woorden, maar door grondig mijn emoties te onderzoeken, kijk ik meer en meer naar mijn eigen patronen en gedrag. Elk inzicht over mezelf, zorgt elke dag opnieuw, weliswaar met vallen en opstaan, voor een harmonieuzere houding zowel naar mezelf als naar mijn omgeving toe.

Een grote zelfverantwoordelijkheid dus, maar vooral een grote wil en bereidheid om naar je eigen stuk te kijken, zijn voor mij DE sleutels voor een gelukkiger leven...

Op mijn weg naar meer geluk heb ik hulp gezocht en ook vanuit verschillende hoeken gekregen. Daarvoor ben ik iedereen en alles op mijn pad zeer dankbaar. Mijn dagelijkse helpertjes zijn voor mij alvast de Dr. Bach Remedies. Zij harmoniseren en ondersteunen in elk proces of emotie en helpen bij het krijgen van inzichten.

In 2006 kwam ik voor de eerste keer in aanraking met de Bach Remedies. Een relatiebreuk zette heel mijn leven op zijn kop en een vriendin stopte me Rescue toe. Weken en maanden sloeberde ik de druppels binnen. Het effect was voor mij zo opmerkelijk dat mijn interesse mettertijd enkel maar groter werd.

Ondanks de grote wervelwind en ommezwaai waar ik doorging, hielpen de remedies me om telkens te doen wat mij te doen stond, op elke dag van mijn traject.

Voor het eerst in mijn leven besefte ik dat ik niet echt leefde voor mezelf, en dat de dromen en het 'ideale plaatje' dat ik dacht te moeten nastreven, niet mijn 'ideale plaatje' was.

Ik ging op zoek naar antwoorden, en dat was de start van een vaak moeilijk en confronterend maar tegelijkertijd enorm verlossend, verrassend en ongelooflijk mooi traject. 

Mijn antwoorden ging ik zoeken, en nog steeds trouwens, in mijn directe omgeving, bij mijn familie, mijn vrienden, mijn collega's, in boeken, in opleidingen en vele sessies-en consulten. Telkens met een kritisch aftoetsen bij mezelf en met een zo groot mogelijke eerlijkheid.

Mijn opleidingen die ik volgde zijn heel uiteenlopend, omdat ik gedurende mijn 43 jarige leven al vele interessegebieden had. Zo studeerde ik af als bachelor in de logistiek, kort daarna als schoonheidsspecialiste en werkte ik vele jaren als vertegenwoordiger en/of trainster in de schoonheidssector en de mode. De laatste 10 jaren gingen mijn studies vooral richting persoonlijke groei. Ik volgde Intuïtieve ontwikkeling bij het Timotheus Project, Emotioneel lichaamswerk (ELW), Transcendente Meditatie, Geweldloze Communicatie, volgens de methode van Marshall Rosenberg, Energetische Antropologie volgens de leer van Zeberio, en alle mogelijke opleidingen rond de Dr. Bachremedies bij het officiële opleidingscentrum De Walnoot vzw.  Sinds verschillende jaren verdiep ik me steeds meer in de Psycho-energetica en de kwantumfysica.  Zo behaalde ik in 2018 mijn, door de overheid erkende, master psycho-energetisch coachen.

Gedurende de afgelopen jaren ging blijken dat coaching een nog veel grotere roeping voor mij was. Zo heb ik 'Up! opgericht, om mijn kennis te delen, maar vooral om een stukje te kunnen teruggeven aan de wereld van wat ik heb mogen ontvangen...

0